Fit Healthy Fabulous
Mijn favoriete moederdag receptje
Het is alweer een paar jaar geleden dat ik dit heerlijke receptje maakte voor greensweet-stevia voor moederdag maar je kan dit natuurlijk elke dag van de week eten, in je healthy lifestyle ook gewoon nog eens als ontbijt of lunch!!
Dit blijft ook echt een van mijn favoriete receptjes in de lente.
De zelf gemaakte lange vingers zijnook nog eens ideaal voor de kleintjes om tussendoor te eten en/of mee naar school te nemen.
Voor de lange vingersheb je nodig :
4 eieren.
1/8 theelepel zout
1 theelepel vanille extract
45 gram greensweet stevia sweet
20 gram erythrythol
115 gram speltbloem
Bakpapier
Spuitzak met brede ronde spuitmond.
Voor de tiramisu:
1 glas appelsap
500 gram magere kwark
500 gram Hollandse aardbeien
30 gram stevia icing
5 druppels caramel stevia
Je begint met het maken van de lange vingers.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Scheid de dooiers en het eiwit van elkaar.
Doe doe dooiers in een kom samen met het zout, het vanille extract , 30 gram sweet en 15 gram erythrytol,
mix dit goed tot het luchtig is en als een lint door de garde loopt.
Sla het eiwit tot schuim met eerst van de sweet en de erythrytol.
Spatel het schuim voorzichtig door de eidooiers heen. Zeef de bloem boven de kom en spatel het er voorzichtig door.
Doe het beslag in een spuitzak met een brede ronde spuitmond.
Leg het bakpapier op de ovenplaat.
Spuit het beslag op het bakpapier,
maak ongeveer 10 cm lange rijen met 4 cm tussen rijen.
Doe ze 10 minuten in de oven. Herhaal dit tot je beslag op is.
Laat de lange vingers goed afkoelen voor dat je de tiramisu gaat opbouwen.
Men de kwark met de stevia icing en de karamel druppels.
Doe de helft van de aardbeien in een schaaltje en pureer deze.
Het opbouwen van tiramisu:
Doe de appelsap op een bord, doe de lange vingers hier even heel kort in,
ik zelf deed dit 1 voor 1 anders worden ze te nat.
Neem een mooie schaal en bedek de bodem hiervan met de lange vingers,
neem de helft van de kwark en strijk dit hier over uit, strijk vervolgens de
aardbeienpuree erover heen, en bedek het weer met lange vingers.
Strijk dan de rest van de kwark er over en doe de overige aardbeien er boven op.
Doe er voor het serveren nog een beetje van die heerlijke stevia icing over.
Enjoy